Ποιοι είμαστεΤο αντίδοτο είναι σχήμα, μια ζωντανή, ανοικτή πολιτική συλλογικότητα και όχι παράταξη, που δρα στη φαρμακευτική και αποτελεί οργανικό κομμάτι της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης(Ε.Α.Α.Κ). Λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά, στη βάση του διαλόγου, της ανταλλαγής και της σύνθεσης απόψεων, γνώσεων και εμπειριών.. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να είμαστε μια αριστερή κίνηση, μια φωνή αντίστασης και ανατροπής της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων μέσα στο Πανεπιστήμιο, αλλά και στην κοινωνία. Δίνουμε καθημερινά τη μάχη για τις «μικρές», υλικές νίκες, αλλά ταυτόχρονα, έχοντας το στίγμα του αριστερού– αντικαπιταλιστικού– αντικυβερνητικού, απορρίπτουμε το υπάρχον κοινωνικοπολιτικό σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης της κοινωνικής πλειοψηφίας και παλεύουμε υπό αυτό το πρίσμα σε όλες τις μάχες .Σαν ΑΝΤΙΔΟΤΟ είμαστε η φωνή μιας Άλλης Αριστεράς, που προωθεί τους αγώνες και τους πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα για να μπορεί το Φοιτητικό κίνημα να δίνει άλλο αέρα στους αγώνες του σήμερα!


Λίγα λόγια για την Ε.Α.Α.Κ..Τα σχήματα της Ε.Α.Α.Κ. συγκροτήθηκαν το 1991 πάνω στις φλόγες του κινήματος που ανέτρεψε το νόμο του Κοντογιαννόπουλου. Ήταν μια εποχή που οι δυνάμεις της ΔΑΠ χτυπούσαν βίαια τις φοιτητικές και μαθητικές καταλήψεις με αποκορύφωμα τη δολοφονία του καθηγητή Τεμπονέρα από στέλεχος της ΟΝΝΕΔ. Εκείνη την περίοδο ο κόσμος της αριστεράς και των αγώνων συναντήθηκε στις επιτροπές καταλήψεων και μαζί με την ενεργή υποστήριξη του δυναμικού της ριζοσπαστικής αριστεράς δημιουργήθηκε η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση.Είμαστε μια συλλογικότητα:

Ενιαία:όπως ενιαία είναι η επίθεση που δεχόμαστε σα νεολαία έτσι ενιαία πιστεύουμε πως πρέπει να είναι και η απάντηση μας ενάντια σε αυτούς που προσπαθούν να μας πετάξουν στο πιο βαθύ σκοτάδι. Στο εσωτερικό μας λειτουργούμε αμεσοδημοκρατικά χωρίς αποκλεισμούς ή κομματικές πειθαρχίες.Δε λειτουργούμε με όρους ιεραρχίας, με αρχηγούς ή προέδρους, ούτε με όρους μειοψηφίας – πλειοψηφίας. Αντίθετα, όλες οι απόψεις είναι ισότιμες και το σχήμα διαμορφώνει συλλογικά και από τη βάση την πολιτική του κατεύθυνση.

Ανεξάρτητη:από κρατικά όργανα, επιχειρήσεις και κυρίαρχες πολιτικές, διαδρόμους καθηγητών και κομματικούς μηχανισμούς που προσφέρουν κομματική ανέλιξη και αναζητούν φερέφωνα και χειροκροτητές. Δεν οδηγούμαστε από κανένα - λογοδοτούμε μόνο στον κόσμο της σχολής.

Αριστερή: Γιατί βλέπουμε γύρω μας ένα κόσμο που δεν ταιριάζει στις ανάγκες μας, που καταστρέφει τα όνειρά μας. Γιατί βιώνουμε την καταπίεση σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Γιατί παλεύουμε για την απελευθέρωση και βλέπουμε την ανατροπή ως την μόνη ρεαλιστική λύση. Γιατί αρνούμαστε τον ατομικό δρόμο και παλεύουμε να δώσουμε συλλογικές απαντήσεις ακόμα και στα ατομικά προβλήματα.

Κίνηση:γιατί σε κάθε κινηματικό ραντεβού βρισκόμαστε στους δρόμους μαζί με τη νεολαία, αλλά και τους εργαζόμενους, που πλήττονται κι αυτοί με το χειρότερο τρόπο. Μέσα από τις Γενικές μας Συνελεύσεις, με τις συνελεύσεις των εργαζομένων, μακριά από τη γραφειοκρατία. Για τα σύγχρονα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματά μας!
Εδώ και 20 χρόνια αναρωτιούνται τα κομματικά επιτελεία και οι αντίστοιχοι φορείς τους στα πανεπιστήμια για το πώς είναι δυνατόν μια τέτοια «παραφωνία» χωρίς οικονομική ενίσχυση και στήριξη από τα ΜΜΕ να συνεχίζει να υπάρχει και να τους δημιουργεί προβλήματα αυξάνοντας παράλληλα τις δυνάμεις της. Τα σχήματα της Ε.Α.Α.Κ. έχουν καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να υπάρχουν γιατί είναι αυτά που προωθούν την παραγωγή πολιτικής και λήψης αποφάσεων από τα κάτω, δραστηριοποιώντας τους φοιτητές μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις και κινηματικές διαδικασίες , μακριά από λογικές ανάθεσης και αντιπροσώπευσης , βοηθώντας την ανάπτυξη νικηφόρων κινημάτων. Γιατί τα σχήματα της Ε.Α.Α.Κ. δεν αρκούνται να παλεύουν για μικροδιορθώσεις στο αποκρουστικό σκηνικό που ολοένα ορθώνουν γύρω μας, αλλά παλεύουν για να το ανατρέψουν συθέμελα.

Ο αγώνας μας είναι διαρκής και θα συνεχιστεί. Γιατί δε θα υπακούσουμε σ’ αυτούς που καταπατούν τα δικαιώματά μας στην παιδεία, την εργασία, τη δημοκρατία…Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με σημαία μας το σύνθημαΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου