Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ε...αυτό ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ!

"Α...εμείς είμαστε ανεξάρτητοι από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ" [ΔΑΠ-ΠΑΣΠ]
"Α...εμείς είμαστε αγωνιστική(sic!) παράταξη" [ΠΑΣΠ]
"Α...εμείς είμαστε υπεύθυνη δύναμη,με τα συμφέροντα των φοιτητών" [ΔΑΠ]

ΠΟΣΟ αγωνιστές είστε, "συνάδελφοι", όταν με κάθε τρόπο τις τελευταίες μέρες σαμποτάρετε τη Γενική Συνέλευση?
ΠΟΣΟ είστε με τα συμφέροντα των φοιτητών όταν τους εμποδίζετε ακόμα και να συνεδριάσουν και εν τέλει να τα εξυπηρετήσουν και να τα επιβάλουν?

Ας δούμε τα γεγονότα από την αρχή.

Πράξη 1η: Την Πέμπτη 30/10 καλέσαμε Γενική Συνέλευση μέσω ΔΣ για την Τρίτη 4/11,με σκοπό ο Σύλλογος να τοποθετηθεί πάνω στα τεκτενόμενα των τελευταίων εβδομάδων στο Πανεπιστήμιο και την ακροδεξιά έως χουντική ρητορεία και πρακτική του Φορτσάκη, την χάραξη της πορείας των επιτροπών του Συλλόγου μας και το ζήτημα του συντονισμού των Φοιτητικών Συλλόγων πανελλαδικά μαζί με τους μαθητές (οι οποίοι έχουν προβεί σε καταλήψεις και κινητοποιήσεις ενάντια στο Νέο Λύκειο), τους καθηγητές,τους εργαζόμενους-όλα τα κομμάτια της εκπαίδευσης- εν όψει και του πανελλαδικού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου την Πέμπτη 6/11.Δείχνοντας για ακόμη μία φορά το πραγματικό τους πρόσωπο, οι 2 "δυνάμεις ευθύνης", οι καθεστωτικές παρατάξεις ΠΑΣΠ-ΔΑΠ καταψήφισαν την πρόταση αυτή(με κλασικές δικαιολογίες-υπεκφυγές), οπότε και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κάλεσμα Γενικής Συνέλευσης μέσω συλλογής υπογραφών.
Πράξη 2η: Έχοντας μαζέψει 110++ υπογραφές,πάνω από τον απαιτούμενο αριθμό δηλαδή-γεγονός που συνιστά de facto κάλεσμα Γενικής Συνέλευσης-, καλέσαμε το ΔΣ απλά να τις επικυρώσει. ΚΑΙ ΕΚΕΙ οι ΠΑΣΠ-ΔΑΠ αποφάσισαν να θυμίσουν άλλες εποχές, εποχές σκληρού δικομματισμού μέσα στις σχολές, αποφάσισαν να θωρήσουν εαυτούς νταβατζήδες του Συλλόγου και χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα να μην επικυρώσουν τόσες υπογραφές και να μην αναγνωρίσουν το αυτοδίκαιο αίτημα τόσων ατόμων. 
Πράξη 3η(στο σήμερα): ΜΟΝΟ βδελυρή και μικροκομματική η στάση των 2 δυνάμεων, που τρέχουν δεξιά και αριστερά και ωρύονται ότι δεν υπάρχει Γενική Συνέλευση, εμποδίζοντας τη διεξαγωγή ΓΣ, κυνηγώντας καθηγητές και καλώντας τους φοιτητές να μείνουν στο μάθημα.

Και ερχόμαστε και λέμε:
ΠΟΣΟ ανεξάρτητοι είστε "συνάδελφοι" από την κυβέρνηση όταν ακολουθείτε αυτές τις πρακτικές?
ΠΟΣΟ ανεξάρτητοι είστε όταν εμποδίζετε με κάθε τρόπο τη συλλογική έκφραση και τα αγωνιστικά σκιρτήματα του Συλλόγου?
Μήπως η ανεξαρτησία σας έγκειται στο να υποκρίνεστε τους διακηρυκτικά αντίθετους στα μέτρα και την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, αλλά επί της ουσίας τόσο οι προτάσεις σας για το Πανεπιστήμιο όσο και η στάση σας έρχονται να τα υλοποιήσουν?

Ο πολιτικός σας πατέρας, Α.Σαμαράς, είπε εμάς και τους φοιτητές που υλοποιούσαν αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων "θρασίμια", το αγαπημένο σας κανάλι, ο ΣΚΑΙ, μας είπε "αλήτες". Για εμάς, αλήτες δεν είναι αυτοί με τις μοϊκάνες και τα σκουλαρίκια, αλλά οι καλοντυμένοι πρυτάνεις, οι χαρτογιακάδες της κυβέρνησης, ΕΣΕΙΣ οι rangers όλων αυτών μέσα στις σχολές. Αλλά αν "αλήτης" και "θρασίμι" είναι αυτός που επιβάλλει τα συμφέροντά του και διεκδικεί τα αυτονόητα, τότε ΝΑΙ είμαστε και από τα 2!
Και καλούμε κάθε φοιτητή, ως "θρασίμι" και "αλήτης", να δείξει έμπρακτα ότι τέτοιες κανιβαλικές λογικές του ατομικού δρόμου δε χωράνε στους Συλλόγους μας, να αποτελέσει ενεργό μέλος του Συλλόγου, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να επιβάλλει τις ανάγκες του.


***Κάποιες δηλώσεις των 2 δυνάμεων στο ανοιχτό ΔΣ της Τετάρτης 5/11: "οι συνελεύσεις του συλλόγου είναι τσίρκο", "ο κόσμος δεν έχει συνείδηση", "είμαστε υπερήφανοι για το ότι την εμποδίσαμε". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες