Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Γιατί είναι έτσι η εξεταστική?

   Τη στιγμή που όλοι βρισκόμαστε κάπου μεταξύ αναγνωστηρίων και διαδρόμων- τρέχοντας να δώσουμε το ένα μάθημα μετά το άλλο σε μία άνευ προηγουμένου εκδικητική-ρεβανσιστική fast-track εξεταστική- ξεκλέβουμε λίγο χρόνο για να δώσουμε τη δική μας οπτική γύρω από αυτή την κατάσταση.
   Για εμάς σίγουρα υπάρχουν ευθύνες, μόνο που δεν εντοπίζονται σε καμία περίπτωση εκεί που κάποιοι "ορθοί αναγνώστες της πραγματικότητας" θέλουν να μας πουν! Γιατί στη δικιά μας πραγματικότητα, των 1700 διαθεσιμοτήτων των διοικητικών, των επικείμενων 180.000 διαγραφών φοιτητών, του ολοένα αυξανόμενου κόστους σπουδών, του επιχειρηματικού πανεπιστημίου, οι ευθύνες βαραίνουν ακριβώς αυτούς τους "αντικειμενικούς".
   Είναι οι ίδιοι που έβαζαν πλάτη -και θα βάζουν πλάτη- στο να λήξει η απεργία των διοικητικών, στο να εμπεδωθεί πλήρως το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο, στο να γίνουν οι 2βδόμαδες εξεταστικές ο κανόνας και όχι η εξαίρεση( και αποδείχθηκε περίτρανα το προηγούμενο διάστημα), στο να ακολουθείται στο ακέραιο η πολιτική της κυβέρνησης -όποια κι αν είναι αυτή- και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις επιταγές της στην εκπαίδευση. Μιλάμε προφανώς για μερίδα καθηγητών αλλά και συγκεκριμένων πολτικών δυνάμεων εντός του συλλόγου μας,που συνεχώς απαξιώνουν τις συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις (β΄. Γ.Σ. μελών ΔΕΠ και φοιτητών), λοιδορούν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν τους αγώνες μας, γιατί σε τελική ανάλυση έχουν συμφέρον από αυτό.
    Έχουν συμφέρον να αμαυρώνονται οι αγώνες στα μάτια των φοιτητών ώστε να υποβαθμίζονται οι συλλογικές διαδικασίες και διεκδικήσεις, και να εφαρμόζεται "αναίμακτα" η πολιτική τους.
    Για εμάς τίποτα δεν τελειώνει. Διεκδικούμε τον έλεγχο της φοιτητικής μας καθημερινότητας και όχι μόνο, διεκδικούμε κάθε μικρή και μεγάλη νίκη μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες, με ζωτανούς φοιτητικούς συλλόγους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες